Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов долБобов дол чества 55 г. от обявяването си за град с богата...

Бобов дол чества 55 г. от обявяването си за град с богата програма

Тони Димитрова, Иван и Ивана Дякови ще пеят на празника

Юлияна КОЛЧАКОВА

С богата програма ще бъде отбелязана 55 -годишнината от обявяването на Бобов дол за град. Навръх празника на 27 октомври (четвъртък) ще пеят Тони Димитрова, Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана, фолкпевицата Данна, включени са и изяви на КУД „Сава Йеремич” от сръбския град Ражан. В четвъртък по традиция ще има и тържествена сесия на Общинския съвет. Същия ден Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи тържествен водосвет за здраве на жителите на Бобов дол.

Празникът ще продължи 4 дни – от 24 до 27 октомври. В понеделник (24 октомври ) на стадион „Н. Кръстев-Шулц” ще се проведе футболен турнир на учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров”, СУ „Хр. Ботев” и Професионалната гимназия в града. На 24 октомври в амфитеатъра в градския парк концерт ще изнесат малчуганите от Детска градина „Миньор” и „НЧ Миньор – 2006”. На 25 октомври в читалище „Просвета – 1903”, кв. „Хр. Ботев”, Куклен театър – Благоевград, ще представи постановката „Златка, златното момиче”, като входът е свободен. На 25 октомври ще има и концерт на Детска градина „Дружба”, НЧ „Просвета -1903”, Бобов дол, НЧ „Разметаница -1919” , Големо село, и
Павлина Теова. Следващия ден – 26 октомври, общинските съветници ще засадят 55 чинара в бобовдолския парк. На тази дата ще има и концерт на НЧ „Царичина-2008”, Бобов дол, НЧ „Зора-2001”, Мламолово, НЧ „Пробуда – 1916”, Мало село, НЧ „Нови дни-1934”, Долистово, и КУД „Сава Йеремич”, Ражан, Р Сърбия. На 27 октомври поле за изява в областта на изобразителното изкуство получават ученици от трите училища в града. Изявата за възпитаниците на ОУ „Н. Й. Вапцаров”, СУ „Хр. Ботев” и Професионална гимназия в Бобов дол е с мото „Да нарисуваме празник” -рисунка на платно, и ще бъде пред сградата на общината.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular