Friday, May 3, 2024
HomeРегионРилаБобошево и Рила съгласуваха плановете за намаляване на риска от бедствия

Бобошево и Рила съгласуваха плановете за намаляване на риска от бедствия

Програмите за намаляване на риска от бедствия на общините Бобошево и Рила бяха съгласувани по време на заседание на Областния съвет в Кюстендил.

Община Бобошево си е поставила за цел да проведе разяснителни кампании сред населението, информационни дни, обучения за служителите на общинската администрация, състезания и конкурси, свързани със защитата при бедствия за деца. Провеждане на информационно-разяснителни дейности във връзка с есенно-зимния отоплителен сезон, летния пожароопасен, жътвена кампания и др. Провеждане на обучения във връзка с пожарната безопасност.

Програмата на община Рила до 2025 г. бе представена от зам.-кмета Лазар Чавков, който посочи, че тя ще спомогне за осигуряването на всеобхватен подход към управлението на риска и за намаляването на евентуални щети и загуби. А предвидените мероприятия и дейности ще допринесат за намаляване на уязвимостта на населението от бедствия, подобряване на координацията и ефективността, както и инвестиране на средства в дейности за намаляване на риска от бедствия.

Източниците на финансиране на двата плана са бюджетите на общините, държавният бюджет, фондовете на ЕС и на други международни организации.

RELATED ARTICLES

Most Popular