Monday, May 6, 2024
HomeРегионГоце ДелчевБолницата в Гоце Делчев е с нов приемен кабинет

Болницата в Гоце Делчев е с нов приемен кабинет

От лечебното заведение отчитат с 50 на сто увеличение на пациентите

Многопрофилната болница за активно лечение „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев е с нов приемен кабинет, каза за БТА управителят на лечебното заведение д-р Петър Филибев.

Направена е нова част към болницата с по-голяма чакалня, помещението се отоплява, има достъп до интернет, телевизори и при необходимост пациентите изчакват за специалист в приятна атмосфера, каза още д-р Филибев.

В приемния кабинет денонощно има лекар, който преглежда пациентите, а при нужда се прави преглед и от конкретен специалист. Тоест, ако дежурният лекар е травматолог, а е необходим преглед от специалист по вътрешни болести или хирург, се вика лекарят, който по график е на разположение, допълни управителят на болницата в Гоце Делчев.

След преглед се преценява дали е необходимо предписване на лечение или хоспитализация. Хората могат да се обръщат към приемния кабинет във всеки случай, в който има здравословен проблем, каза още д-р Филибев.

Болницата в Гоце Делчев осигурява медицински грижи за населението от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча. През тази година от лечебното заведение отчитат 50 на сто повече пациенти, въпреки че ситуацията в здравното заведение е по-спокойна от гледна точка на ковид, което освобождава медицински ресурс за лечение на останалите заболявания.

Увеличеният брой пациенти се дължи и на доверието в местните хора към медиците в болницата, допълни управителят на МБАЛ “Иван Скендеров”. Здравното заведение работи в посока увеличаване броя на лекарите със специалност, които предлагат нови методи за лечение и изследвания. Все повече местни хора избират болницата в Гоце Делчев за операции на тазобедрени и коленни стави, в отделението по хирургия се извършват безкръвни операции на жлъчка, херния и на апендицити, каза още управителят.

„Започнаха да се правят гастроскопии, колоноскопии, допълнителни изследвания, операции на карциноми на дебело черво, така че общо взето се развиха тези две дейности значително. Същевременно и инвазивната кардиология също доста усилено работи. Оказа се, че има доста много болни хора, които досега не са си обръщали внимание, тъй като е трябвало да ходят до Благоевград или до София, за да си направят изследвания. Това, което им предлагаме в момента тук, е в интерес на всички.“, допълни д-р Филибев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular