Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБолницата в Самоков закупи нов автоклав за обеззаразяване на опасни отпадъци

Болницата в Самоков закупи нов автоклав за обеззаразяване на опасни отпадъци

Ръководството на МБАЛ- Самоков представи новозакупения автоклав. Машината се ползва за обеззаразяване на опасни отпадъци, които не могат да се изхвърлят в смесения отпадък и е закупен със средства на лечебното заведение.

„Това е една сериозна придобивка не само за МБАЛ – Самоков, а за целия сектор „Здравеопазване“ на територията на Самоков, Долна баня и курортен комплекс „Боровец“, каза управителят на болницата д-р Ковачка.

Това е първата общинска болница, която през 2004 година закупува първия малък автоклав. За 19 години работа с тази апаратура са сключени повече от 25 договора с общопрактикуващи лекари и зъболекари.

„Както винаги всичко е ново и модерно. Това е изключително полезна инвестиция. Вашите резултати и начинът, по който управлявате болницата ни помага и на нас, като ръководство на Общината“, с тези думи се обърна кметът инж. Ангел Джоргов към д-р Ковачка и екипа й. Кметът добави, че се надява съвсем скоро да бъде обявена и поръчката за скенер, който е на стойност 650 хил. лева и е заложен в общинския бюджет.

RELATED ARTICLES

Most Popular