Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградБорисов при тунел „Железница“: Половината от строителните дейности са изпълнени (ВИДЕО)

Борисов при тунел „Железница“: Половината от строителните дейности са изпълнени (ВИДЕО)

Половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас, написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Както съобщихме, министър-председателят бе на инспекция в Хаджидимово, където проливните дъждове отнесоха моста между общинския център и село Блатска. От там Борисов се отправи към тунел “Железница”, за да провери на място как вървят строителните работи на съоръжението.

„Тунелът ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Той ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година“, посочи премиерът.

По думите му напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение.

АМ “Струма” е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на “Хемус”, “Европа”, пътя Ботевград – Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил, каза още Бойко Борисов.

 

Видео 1

Видео 2

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular