Tuesday, May 7, 2024
HomeНовиниБългарияБорисов: Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които доказаха, че не...

Борисов: Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които доказаха, че не разбират материята

На брифинг на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира скандала с актуализацията на бюджета от вчера.

“От месеци коментирам – юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които доказаха, че не само не могат, не само се занимават с глупости, а и не разбират материята. А материята е, че бюджетът е най-важният политически закон. Той се изпълнява от правителство с мнозинство. Да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента в уж парламентарна република, а тя си е просто президентска отдавна, да актуализира бюджета. Той от миналата година се актуализира”, заяви Борисов.

Те залагат бюджета за следваща година, за бъдещите разходи, за следващото правителство, което е длъжно да ги изпълнява, коментира още Борисов. Той припомни обвиненията срещу ГЕРБ за 50-те лева добавки за пенсиите и подчерта, че сега те са станали 120 лв. плюс процентно увеличение.

“Защо Радев се е концентрирал само да спечели и това всъщност, което се прави в момента, е само в угода на Румен Радев? За да си спечели изборите и следващото правителство, което дойде, трябва политически да се самоубие, като намали всички тези разходи и той само да излиза и да обяснява колко е добро било служебното правителство”, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов разкритикува и здравния министър Стойчо Кацаров:

“Както виждате, никъде нищо няма да затварят вече. Само България ще затварят, защото Кацаров си отиде на море. А Радев, вместо да дава пример как се ваксинира, даже и не знаем ваксиниран ли е, или не”, каза той.

Според Борисов ще има наказателна процедура за свръхдефицит и следващото правителство ще трябва да орязва разходите в рамките на една година. Той коментира, че президентът “самоубива” следващо редовно правителство.

“Ако другите партии не го разбират, аз в такъв “годеж” няма да влизам”, категоричен бе Борисов./БНТ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular