Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричБраво! "Алея на славата", сътворена от деца в Петрич, вече е факт

Браво! “Алея на славата”, сътворена от деца в Петрич, вече е факт

В Петрич приключи работата на отборите, които се включиха в реализирането на проект „Красива природа“ по идея на ЦЛРП – ОДК. Родолюбивото измерение на проекта включи боядисването на 700 кв. м. стена от бетон в цветовете на националното знаме и рисуване по шаблони на портрети на видни български будители, чиито имена носят училищата, участвали в „Красива природа“.

„Тази алея „оживява“ с погледите на вашите патрони, тази алея ще припомня и ще бъде символ за Петрич и петричани. Ще спираме тук“, каза кметът Димитър Бръчков. Той предложи инициативата да бъде надградена и до портрета на всеки един училищен патрон да се изпише негова знаменателна мисъл. Това ще се случи на следващ етап, съгласиха се училищните отбори.

Наградата от Община Петрич за участниците и техните ръководители е екскурзия до столицата, където да бъдат посетени Национален исторически музей и Военно-исторически музей. „Горд съм, казвам го още веднъж, че съм част от това дело – по идея на деца и реализирано от деца!

Поздравявам ви за направеното и пожелавам да продължавате с такова усърдие! Бъдете здрави“, обобщи в поздрава си към децата кметът Бръчков.

RELATED ARTICLES

Most Popular