Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградБраво, момичета! Спортика (Благоевград) победи ЛП Супер Спорт с 4:1

Браво, момичета! Спортика (Благоевград) победи ЛП Супер Спорт с 4:1

Камен ЯНЕВ
Отборът на Спортика (Благоевград) победи с 4:1 ЛП Супер Спорт (София) в плейофите на група А от Женското първенство на България по футбол.
Срещата се игра при отлични условия за футбол и слънчево време на стадиона в село Рилци. За честта на Спортика се разписаха Ивета Андрейчева, Мария Аянова и Моника Балиова, която се отчете с две попадения в противниковата врата.
Така в класирането Спортика и ЛП Супер Спорт заемат съответно седмо и осмо място. Лидер е Локомотив (Стара Загора), следван от ФК НСА.

Ето какво коментира след мача старши треньорът на ФК Спортика Радослав Креснички:
“С този съперник винаги сме правили интересни мачове, винаги са ни били един вид “дразнител” в първенството, въпреки че и те като нас подмладяват състава си. Стана хубав мач, коректен, и най-важното е, че победихме. Ударихме три греди, през цялото време контролирахме играта. Трябва да отчетем като грешка пропуснатите положения, предишния мач с Бароко беше пак така – трябваше да вкараме голове, които не реализирахме в крайна сметка, там нещата куцат и трябва да ги преодоляваме.

Всички се представиха добре. Моника през второто полувреме се отприщи и вкара два гола, въпреки че през първото полувреме изпусна положения. Момичетата играят като екип, задружно. Предстои ни още един мач в сряда или в четвъртък, по желание на Пълдин срещата ще се издърпа през седмицата. След това имаме две мероприятия в Стара Загора, на финалите до 13 и до 15 години.
За новия сезон нещата още са в преговори. Ще правиме нови възрасти, ще преценим кои момичета ще се взимат. Ще коментираме, когато нещата са ясни на сто процента.”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular