Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияБрат и сестра сред жертвите в мерцедеса ковчег, пет са общо загиналите

Брат и сестра сред жертвите в мерцедеса ковчег, пет са общо загиналите

Мерцедесът е буквално разполовен на две

Баща на четири деца и брат и сестра са сред петте жертви на тежката катастрофа, станала вчера край Асеновград.

Сигналът за катастрофата, която стана на пътя между село Поповица и Асеновград в района на разклона за село Богданица, бе подаден на тел. 112 около 16.20 часа вчера. На място загинаха трима мъже и две жени.

Участъкът е бил хлъзгав заради падналия дъжд и на остър завой лекия автомобил “Мерцедес”, в който са пътували петимата, е поднесъл и се е ударил в крайпътно дърво. Автомобилът буквално бил разсечен на две, а телата на загиналите са силно обезобразени.

И петимата загинали са от село Богданица, съобщи кметът Александър Александров пред “Фокус”.

Зад волана на мерцедеса е бил 40-годишният Ивайло Илиев. Останалите жертви са 24-годишният баща на четири деца Ангел Николов, Райко и Зюмбюла Демиреви, които са брат и сестра, около 27-годишни и тяхна родственица.

По думите на Александров, съпругата на Ангел Николов е бременна с пето дете. Кметът на Богданица посочи, че досега по този път не са ставали подобни тежки катастрофи, като от две години пътят е рехабилитиран.

Петимата загинали са били в Асеновград, за да вземат отнетата шофьорска книжка на Ангел. На връщане към Богданица мерцедесът се е движили с огромна скорост – най-вероятно над 150 км/ч.

Разследването на катастрофата продължава.

Шестима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 18 пътнотранспортни произшествия, при които има 20 души ранени.

На територията на столицата са регистрирани 169 леки пътни инциденти, при няма ранени или загинали.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular