Friday, May 3, 2024
HomeСпорт"Бронзовият" Краси Анев финишира 5-и на европейското по биатлон в Душники Здрой

“Бронзовият” Краси Анев финишира 5-и на европейското по биатлон в Душники Здрой

 

19-15-05-anev-shte-zapomni-zavinagi

Красимир Анев продължава с впечатляващото си представяне на европейското първенство по биатлон в полския курорт Душники Здрой. Почетният гражданин на Самоков се пребори за 5-ото място в преследването на 12,5 км, въпреки че допусна 2 грешки в стрелбата. 29-годишният национал пресече финалната линия за 32:74.8 мин, изоставайки с 1:28,6 мин от победителя Александър Логинов от Русия.

Ден по-рано Краси извърши истински подвиг, след като стигна до бронза в спринта на 10 км с тежка настинка. Българинът пренебрегна забраната на лекарите и препоръката на личния си наставник Георги Фъртунов, стигайки до подиума с цената на всичко.

От останалите българи най-напред в преследването се нареди роденият в Троян Владимир Илиев. Еврошампионът в спринта пропусна нетипичните за него 6 мишени, но донякъде  компенсира колебливата си стрелба с бързо бягане и в крайна сметка успя да финишира на 11-а позиция. Димитър Герджиков видя карирания флаг 29-и, а Антон Синапов даде 41-во време.

“Много се радвам на постиженията на Краси и Владо. Беше крайно време да чуем българския химн. Пожелавам на момчетата да достигнат до още по-високи постижения”, не можеше да си намери място от щастие шефката на родната федерация по биатлон Екатерина Дафовска.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular