Monday, May 6, 2024
HomeСпортБронзови медали спечелиха каратеки на "Шурикен" от Балканското първенство за кадети, джуниори...

Бронзови медали спечелиха каратеки на “Шурикен” от Балканското първенство за кадети, джуниори и мъже в Скопие

  • Четирима шурикени с добро представяне на Световната младежка лига във Венеция

 

Скопие бе домакин на Балканското първенство за кадети, джуниори и мъже до 21 г., в което участие взеха 5-има състезатели на КК “Шурикен”. Те бяха част от националния отбор на България и за радост се представиха добре на татамито.

Рикардо Реджепи и Петър Николов спечелиха бронзови медали в дисциплината кумите отборно 16-17 г. Никола и Иван Симеонови също спечелиха бронзови медали в дисциплината кумите отборно 14-15 г.

Две пети места записа Рикардо Реджепи на ката и на кумите, като много малко не му достигна да вземе медал и в двете индивидуални дисциплини. Михаела Тодорова също се класира на 5-о място в дисциплината ката. Петър Николов спечели първия кръг, но загуби във втория.

По същото време 4-ма състезатели на КК “Шурикен” бяха част от Световната младежка лига във Венеция, в която участваха 65 държави, 727 клуба и 3190 участници. Георги Матуски се класира на 21-во място на ката от 124 участници при 14-15 г. Той достигна до 3-ти кръг и малко не му достигна да премине в следващия кръг и да играе за медал. Георги за пръв път играе в тази възрастова група и се представи отлично. Янислав Миленков на кумите кат. -63 кг кадети спечели в първия кръг срещу Италия, но във втория загуби от представител на Черна гора. Андрей Тодоров и Виктория Венкова загубиха в първия кръг по кумите.

Това бяха и последните състезания за тази година на клуб “Шурикен”, като днес, 18 декември, от 18 часа е коледното им тържество. То ще бъде в сладкарница “Шампиони”, като на него ще бъдат обявени най-добрите каратисти през годината и ще бъдат раздадени подаръци на всички.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular