Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияБСП официално внесе вота на недоверие в деловодството на Народното събрание 

БСП официално внесе вота на недоверие в деловодството на Народното събрание 

Парламентарната група на БСП внесе официално мотивите си за третия вот на недоверие в деловодството на Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg. Вотът е поради проблемите в здравеопазването.

С този вот ние искаме оставката на правителството, на ГЕРБ и на Обединените патриоти. Лекарствата се изнасят от България, българите са принудени да ги закупуват от чужбина. Правителството не изпълнява задълженията си да изплаща осигуровките на деца и пенсионери. Искат да натоварят допълнително работещите българи със задължителна здравна застраховка от 12 лева, което е абсолютно неприемливо.

Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, заявявайки, че състоянието в здравеопазването е катастрофално и най-логичният изход е оставката на правителството.

Знаем, че с този вот няма как да падне кабинетът, но чрез него ние искаме да покажем три неща. Първо, състоянието е катастрофално. Второ, сегашните управляващи не могат и не искат да се справят с това състояние. И трето, трябва да се знае, че има алтернатива. И тази алтернатива е както в нашия проект „Визия за България”, така и в мотивите по вота, обясни още Нинова.

Политиката на това правителство представлява тежко отстъпление на социалната държава от нейните отговорности. Ето защо нямаме никакво време за отлагане, допълни лидерът на БСП.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular