Saturday, May 11, 2024
HomeРегионСапарева баняБурен вятър изкърти спирка в Сапарева баня

Бурен вятър изкърти спирка в Сапарева баня

Силен вятър изтръгна от земята автобусна спирка и я запрати насред главната улица в Сапарева баня. По чудо няма пострадали хора.

Инцидентът стана около 10,30 ч. във вторник. Спирката се намира в близост до супермаркет CBA. Буквално минути преди инцидента там е имало пътници – две жени и 14-годишно дете, които се качили на автобуса по линията Сапарева баня-Дупница.

„Всичко стана за секунди. Спирката се наклони отвесно и се сгромоляса върху уличното платно. Хлъзна се като шейна. Чу се страхотен трясък като при земетресение. Цяло чудо е, че в този момент не минаваха коли, а и нямаше хора наоколо“, разказаха за „Вяра“ очевидци.

За инцидента е уведомен зам.-кметът на Сапарева баня Славчо Клисарски, временно изпълняващ функциите на градоначалник. На мястото е изпратен екип, който е вдигнал от пътя авариралото съоръжение.

Бурният вятър в община Сапарева баня събори дървета и клони в нощта срещу вторник. Има и материални щети на места, но не са пострадали хора и животни. В село Сапарево е изпочупена огромна върба. В централната част на града са откъртени строителни огради. Има и скъсани кабели.

От общината призоваха хората да бъдат внимателни, както и да обезопасят строителни скелета, огради и незакрепени предмети от своите тераси.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular