Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаБългария спечели Балканиадата U18 и ще играе на Евроволей 2022

България спечели Балканиадата U18 и ще играе на Евроволей 2022

Сред шампионите са Георги Бъчваров и Александър Николов от Дупница и Стилиан Делибосов от Разлог

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години спечели Балканиадата в София, която се явява квалификация за европейското първенство.
Успехът изпълни с гордост Дупница. Георги Бъчваров и Александър Николов от града са част от националния отбор по волейбол, станал балкански шампион. Те са ученици от ПГ “Христо Ботев”.
Разлог също има своя шампион. Това е Стилиан Делибосов, ученик от 10-и „б” клас в Професионалната гимназия по транспорт.
Воденият от Виктор Карагьозов тим надигра Гърция с 3:0 (25:14, 25:22, 25:22) в последния си мач от надпреварата в зала “Левски София”.

Така с актив от 10 точки (3 победи, 1 загуба) българските национали подпечатаха билета си за Евроволей 2022, финалите на което ще се изиграят през юли в Грузия.

Гърците са четвърти с 3 точки (1 победа, 3 загуби).
Селекционерът Виктор Карагьозов заложи на следния стартов състав: Александър Николов, Константин Козелов, Стилян Делибосов, Кристиян Титрийски, Александър Къндев, Виктор Томов, Любомир Атанасов – либеро (Кристиян Андреев, Рангел Витеков).

Българските волейболисти тръгнаха силно в двубоя, като поведоха с 5:1. Родните представители бяха по-добри от съперника на всички елементи и диктуваха положението през целия гейм, като закономерно излязоха напред в резултата.

Във втората част южните ни съседи стартираха с преднина, но бяха догонени бързо от нашите момчета. В следващите минути гърците опитаха да ни преодолеят, като намалиха изоставането си и изравниха. Не се случи нищо повече и “лъвчетата” отново поеха инициативата. “Елините” продължиха да ни създават проблеми, допуснахме и някои грешки, въпреки това успехът бе налице след 25:22.
Решителният трети гейм отново започна с водачество на съперника, което бързо бе стопено. Впоследствие родните състезатели бяха доминиращи, като останаха стабилни въпреки опитите на момчетата на Панайотис Лакасас да се върнат в игра. “Лъвчетата” показаха силна воля в ключовите моменти и записаха категорична победа, с която спечелиха и Балканиадата.
Най-резултатен бе отново Кристиян Титрийски с 22 точки (1 ас, 2 блокади). Александър Къндев добави 11 точки (2 аса). За съперника Александрос Нанопулос приключи с 19 точки (1 ас, 1 блокада).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular