Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградБързият влак София - Кулата едва не уби 18-годишна от Благоевград, говорела...

Бързият влак София – Кулата едва не уби 18-годишна от Благоевград, говорела по телефона, докато пресичала прелеза

 

 

35-02-02-88
Екипи на полицията извършваха оглед на мястото съвместно с транспортна полиция.

18-годишна девойка от Благоевград е с тежка черепно-мозъчна травма, след като бе блъсната от влак, докато пресичала жп прелеза в кв. „Старо Струмско”. Инцидентът станал вчера следобед, когато бързият влак София – Кулата ударил момичето и го проснал в несвяст на релсите. Според очевидци то говорело по телефона си и преминало през прелеза въпреки спуснатите бариери, светлинен и звуков сигнал.

35-02-02-99
Бързият влак София – Кулата едва не уби 18-годишна девойка от Благоевград

В момента на удара влакът спрял почти веднага. Пострадалото момиче е транспортирано до МБАЛ – Благоевград, където са му направени пълни изследвания. Шефът на болницата д-р Огнян Митев коментира, че не е запознат със случилото се и научил за станалото от журналисти, които прегрели телефона му от звънене. „Нямам подробности около инцидента и не знам нищо повече. Не са ми докладвали за случая”, заяви той. На дежурния телефон в СПО на Благоевград пък грубо отговориха, че имат много работа.

От полицията е разпитан и машинистът на влака, който обаче не дал много информация и подробности около случилото се. Запознати разкриха, че той обяснил пред полицаите, че имало подаден сигнал навреме, но момичето не реагирало. „Всичко стана изведнъж, просто изскочи на релсите”, обяснил машинистът.

Часове наред вчера преминаването през прелеза бе невъзможно, като екипи на полицията извършваха оглед на мястото съвместно с транспортна полиция.

RELATED ARTICLES

Most Popular