Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРазлогВаксинираха първите 15 медици в Разлог, закачиха сертификатите си на елхи

Ваксинираха първите 15 медици в Разлог, закачиха сертификатите си на елхи

Д-р Елена Рускова-Манова: Боли ме за колегите, които не дочакаха ваксината

Медиците от Разлог, които си поставиха ваксини срещи Ковид-19, закачиха сертификатите си на коледните елхи. Тон за новата мода даде д-р Елена Рускова-Манова – специалист по образна диагностика в МБАЛ-Разлог. „Поех по пътя на надеждата за край на пандемията. Дано ваксината е светлият лъч в борбата ни с Ковид инфекцията. Болка физически, чипове и странични (засега) реакции няма. Боли ме за моите колеги, които не дочакаха тази възможност да преминат през Ковид изпитанието и загубиха живота си”, заяви д-р Рускова. Тя беше една от 15-те медицински специалисти в първия ден на ваксинацията, които доброволно се инжектираха. Сред тях беше и д-р Татяна Джупанова – директор на РЗИ-Разлог. Ще се ваксинират още 15 медици, които изрично са заявили желание, уточнява д-р Джупанова.

Получените в Разлог 30 дози ваксина са съответни на броя на заявилите, които в момента са в подходящо здравословно състояние. Реално техният брой е по-голям, но има много хора, които не могат точно сега да се ваксинират, твърдят от РЗИ-Разлог. Интересен факт е, че сред кандидатите за ваксина са и преболедували коронавирусната инфекция, които би следвало да имат естествено придобит имунитет.

Медицинският управител на МБАЛ-Разлог д-р Божидар Велев не можа да даде пример първи да си постави ваксина, както се очерта като тенденция във всички болнични заведения, тъй като  съвсем скоро беше на болнично лечение от коронавирус. Но за да не остане по-назад от колегите си медицински шефове в насърчаването за ваксиниране, обеща да си постави първата доза след около 3 месеца.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular