Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долВеличкова и Дангов коментираха плащанията за компостиращата инсталация и проблема с безстопанствените...

Величкова и Дангов коментираха плащанията за компостиращата инсталация и проблема с безстопанствените коне

Актуални проблеми в общините Бобов дол и Дупница обсъдиха кметовете на двата града Елза Величкова и Първан Дангов. „Основните  акценти в работнатасреща бяха свързани с предстоящите разплащания на  дейностите по  изграждането на сепариращата и компостираща инсталация в с. Джерман, както и справянето с конете, отглеждани и живеещи свободно между двете общини и създаващи рискове за пътуващите по републиканската пътна мрежа в двете общини.
Бе постигнато съгласие за обединяване на  усилията на двете общини  в търсене на пътища за осигуряване на дефицитите по неразплатените  до  сега плащания,  застрашаващи проекта със спиране и дори санкции ,поради изтичащия срок за плащания до края на 2023 година.
За проблема със свободно живеещите коне на територията на общините бе постигнато съгласие, че единственият начин да бъдат предпазени гражданите от пътни инциденти е да се задължи собственикът им  да огради рисковите участъци с електронни пастири , под страх от отнемане  на животните и административни глоби, в името на запазване  живота,както на животните, така и на пътуващите по републиканската пътна мрежа“, съобщиха от пресцентъра на общината.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular