Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРадомирВечерен час за малолетни и непълнолетни е въведен в община Радомир

Вечерен час за малолетни и непълнолетни е въведен в община Радомир

Започва кампания за набиране на доброволци

Вечерен час за малолетни и непълнолетни е въведен  в община Радомир, съобщи общинският пресцентър. Те няма да могат да излизат на обществени места във всички селища на общината, освен ако не са придружавани от родител, настойник, попечител, или други лица, които полагат грижи за тях. Забраната важи за часовете от 21:00 до 06:00 часа.
Заповедта на кмета Пламен Алексиев е издадена във връзка с епидемичната обстановка в страната и опасността от разпространение на коронавирусна инфекция. Контролът по изпълнението й ще се осъществява от РПУ – Радомир и общински служители.
Радомир е третата община в Пернишка област, която въвежда вечерен час за малолетни и непълнолетни. Това вече беше направено в общините Брезник и Трън.

В същото време Община Радомир стартира кампания за набиране на доброволци във връзка с епидемичната обстановка, съобщи общинският пресцентър. Доброволците ще помагат за разнасянето на храна и пазаруването на продукти от първа необходимост за възрастните хора, както и на лекарите и медицинския персонал, в случай на нужда. Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където има струпване на хора, посочва в специално обръщение кметът Пламен Алексиев. За доброволците са осигурени необходимите предпазни средства.
Желаещите могат да пишат на електронния адрес на общината, или да се обадят на телефон 0777/82 490.

RELATED ARTICLES

Most Popular