Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаВиктория Василева от Самораново: Нашата социология са хората и това, което те...

Виктория Василева от Самораново: Нашата социология са хората и това, което те ни казват

„Има такъв народ” са единствените, които останаха честни и последователни докрай, заяви главният секретар на партията и водач на листата за 10-и МИР-Кюстендил

„Нашата социология е при срещите ни с хората и нещата, които правим. Това е истинската социология и тя е видимата”, заяви водачът на листата на партия „Има такъв народ” в 10-и МИР –Кюстендил Виктория Василева в Самораново. Там бе отслужен водосвет на новопостроения храм „Свети Иван Рилски-Чудотворец”. Главният секретар на партията, както и всички кандидати за народни представители от листата бяха сред поканените на тържеството от кмета на Самораново Райко Цветков. „Има такъв народ” са сред дарителите, помогнали за градежа на новия параклис в дупнишкото село.
„На първо място искам да честитя празника на всички жители на община Дупница, на Самораново и на всички хора от региона на Рилския манастир, защото днес отбелязваме един от най-големите дни в църковния календар, този на Иван Рилски Чудотворец. Пожелавам на всички здраве и кураж в тежките времена, които ни предстоят и тежките моменти, които се очертават през тази зима. Искам да им кажа, че не са изоставени, защото за разлика от всички други, които обещават, ние поемаме ангажименти, които след това изпълняваме или поне правим всичко възможно те да бъдат изпълнени”, заяви Виктория Василева.
Според нея не е важно къде започва една кампанията и кога точно започва. Важното е как приключва, защото с края на кампанията хората отиват и дават своето мнение за това кой да управлява и как да управлява.
„Много се надявам, че хората ще проявят разум и ще обръщат внимание на фактите, а няма само да слушат красиви приказки и обещания. Защото на красиви обещания се наслушахме всички през последните 30 години. Имаме нужда от работа, имаме нужда от хора, които да са убедени в успеха и да работят за него. Партия „Има такъв народ” е единствената партия, която остана честна и последователна докрай. Каквото каза – това изпълни! Не без значение е, че в двата макар и кратки парламента единствените законопроекти, които бяха приети, бяха законопроектите на нашата партия. Така че ние сме единствените, които много целенасочено следваме поетите ангажименти и не се отклоняваме от тях”, категорична бе заместник-председателката на 46-ия парламент. Виктория Василева набеляза и приоритетите, върху които ще бъдат съсредоточени усилията на партията в следващото Народно събрание.
„След изборите трябва много спешно да се заемем с всички тежки задачи, които се очертават – проблемите, свързани с енергетиката, с изключително високите цени на електроенергията, подкрепата за хората в нужда и, разбира се, усилията в областта на здравната система. Ковид-19 показа всички недъзи и необходимостта от спешни реформи в сферата на здравеопазването, образованието и социалните дейности. Продължаваме да работим и за актуализацията на пенсиите за българските пенсионери. Има много работа, достатъчно е да има хора, които да я свършат”, заяви още Виктория Василева.
Тя очерта и бъдещата коалиционна политика на партията. „По отношение на бъдещи коалиции категорично сме казали, че с ГЕРБ и ДПС правителство няма как да бъде сформирано. БСП остава потенциален партньор, но това е въпрос на общи политики и приоритети на правителства и управление. И понеже в политиката не е важно това, което искаш, а това, което е възможно, няма проблем да работим и с „Демократична България”, и с коалицията на Мая Манолова, ако тя попадне в следващия парламент. Защото ние не сме хора, които гледат в миналото. Да, сигурно сме си казали някоя и друга по-тежка дума, но тя е била в конкретния момент и за конкретна ситуация. Надявам се занапред всички да проявят повече разум и да покажат желание за работа по реалните проблеми на българските граждани”, коментира още водачът на листата за Кюстендилски избирателен район Виктория Василева.
За празничния водосвет в село Самораново дойдоха всички кандидати за народни представители от „Има такъв народ”. На второ място в листата е областният координатор на партията Снежана Траянска, под номер три е стоматологът от Дупница и общински координатор д-р Здравко Данаилов, на четвърто място е футболният треньор Янек Кючуков. С номер пет е Лилия Станчева от Бобов дол, а шестото място е за координатора от Сапарева баня инж. Димитър Джоргов. Под номер седем е Милен Георгиев – общински председател в Кюстендил, а осмата позиция е за Теодора Георгиева Тренева-Ганева. Те имаха възможността да разговарят с жителите и гости на Самораново, дошли да отбележат големия християнски празник Отчовден и освета на новия храм в селото.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

RELATED ARTICLES

Most Popular