Sunday, May 5, 2024
HomeСпортВиктор Атанасов от Кюстендил с нов триумф на червените тенис кортове, вдигна...

Виктор Атанасов от Кюстендил с нов триумф на червените тенис кортове, вдигна поредна титла

Талантливото момче прекърши на финала Александър Стефанов

 

Кюстендилският тенисист Виктор Атанасов грабна победата на Регионалния турнир за момчета и момичета до 10 годишна възраст, който се проведе на кортовете на ТК “Диана” в столицата.  Състезателят на ТК “Осогово Елит” отново беше на висота и безапелационно взе първото място, след като на финала победи с категоричното 4:0 гейма Александър Стефанов от ТК “Вектор Тенис Спорт”, София. Талантливият кюстендилец изигра четири срещи в рамките на три дни и успя да се наложи убедително над съперниците си.

В състезанието взеха участие 44 деца- 27 момчета и 17 момичета. Първа при момичетата стана Валерия Гърневска от ТК “Българов”,  Габрово. В турнира участваха клубове от София, Плевен, Бургас, Шумен, Дряново, Благоевград, Габрово.

ТК “Осогово-Елит“  имаше и две представителки при момичетата. Алена Николова и Надежда Янчева показаха добра игра и се класираха съответно на 8 и 12 място.

Под ръководството на треньора си Ивайло Илиев, заниманията за състезателите продължават на двата корта на ул. Илинден №7 като предстоят още 4 турнира до края на сезона.

Следващото отговорно състезание на младите спортисти ще бъде на ТК “Левски” в столицата, като класиралите се на първо място, добиват правото да играят на финалите на турнира “CHAMPIONS BOWL” от 9 до 16 септември в Умаг, Хърватия.

Краси Ценкова

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular