Sunday, May 5, 2024
HomeРегионВихрен вкара 6 на Малеш за купата на АФЛ

Вихрен вкара 6 на Малеш за купата на АФЛ

Португалецът Леандро Силва-Лео бе най-добрият на терена

Ташко СУЛЬОТОВ

Вихрен Сандански победи с 6:0 като гост отбора на „Малеш-Микрево” от с.Микрево, община Струмяни, в среща от турнира за Купата на АФЛ. Мачът бе отложен и се игра в изминалата сряда заради ангажиментите на Вихрен и в турнира за Купата на България.

Срещата започна с тотален натиск на възпитаниците на Ивайло Василев. Футболистите, на които беше гласувал доверие, даваха всичко от себе си, за да направят добро впечатление не само на треньорския щаб, но и на ръководството на клуба, начело с финансовия благодетел Константин Динев, които изгледаха със задоволство срещата. В 10-та минута отлично ръководещият срещата Павел Любенов отсъди дузпа за спъване на Александър Мицев вътре в наказателното поле на домакините. От бялата точка стреля 16-годишният Емил Найденов, който изпрати топката в ръцете на вратаря на „Малеш-Микрево”. Атаките на санданските футболисти се редяха една след друга и всеки момент се очакваше попадение. В 20-та минута Емил Найденов пресече грешен пас на домакините, напредна и направи безпомощен вратаря им за 0:1. В 40-та минута след самостоятелен пробив отляво техничният Янислав Тусонджиев навърза изпречилите му се защитници от домакините и насочи кълбото в далечния ъгъл за 0:2. До края на полувремето португалецът Леандро Силва-Лео не се възползва от грешно отбита топка от защитата на домакините и резултатът остана непроменен – 2:0 за Вихрен.
След почивката отново на терена футболистите от Сандански бяха тези, които си правеха каквото искат с безпомощните играчи от Микрево. В 58-ма минута Лоншел Танги направи резултата класически за 0:3. Минута по-късно Лео реализира попадение от дузпа за 0:4. До края на мача по едно попадение реализираха Лео и Рафаел Пърликов.

Силва определено бе и най-добрият на терена, като едното му попадение бе от дузпа. Срещата в Микрево изгледаха спонсорът на Вихрен Константин Динев, кметът на община Струмяни Емил Илиев и много футболни хора. В следващия кръг от турнира Вихрен ще гостува на друг аматьорски отбор в село Склаве – местния Спартак.
В този мач наставникът на Вихрен Ивайло Василев даде шанс на много млади футболисти и такива, които са били повече време на резервната скамейка по различни причини. Единият вратар – Бойко Пиринлиев, е набор 2008, а Алекс Минев и Емил Найденов – на 16 години.

„Доволен съм от желанието, старанието и дисциплината, не само игрова, но и тактическа, която показаха футболистите на терена. Вече мислим за съботния мач, когато ще гостуваме на Гранит във Владая”, сподели Ивайло Василев – старши треньор на Вихрен.

Вихрен:
Боян Загорски, Добрин Денев, Рафаил Пърликов, Лоншел Танги, Виктор Ергин, Петър Добринков, Леандро Силва, Алекс Минев, Александър Мицев, Емил Найденов, Янислав Тусонджиев (Бойко Поринлиев, Валентин Удев, Илиян Джавалеков, Руслан Иванов)

 

RELATED ARTICLES

Most Popular