Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилВихрен и Кюстендил се занулиха в Сандански

Вихрен и Кюстендил се занулиха в Сандански

Около 200 зрители изпълниха трибуните на градския стадион

Ташко СУЛЬОТОВ

На градския стадион в Сандански пред около 200 зрители се игра дерби мачът от 12-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на местния Вихрен и ФК Кюстендил от едноименния град.

Първи имаха шанс за отбелязване на гол домакините, след като известния голаджия Петко Петков изскочи в удобна позиция за стрелба, но се засуети и вратарят на Кюстендил Александър Михайлов се хвърли и улови кълбото. В 10-та минута след изпълнение на фаул от капитана на санданчани Вальо Георгиев, топката бе насочена към Виктор Ергин, а той продължи пътя й към Александър Якимов, последва шут от 27-28 метра, но кълбото прелетя над напречната греда. В 13-та минута Виктор Ергин насочи топката към Петко Петков, който стреля от около 15 метра от движение, но коженото кълбо излезе в аут. От този момент нататък футболистите на гостите заиграха на високи обороти и търсеха начин за отбелязване на гол, който щеше да им приляга. В 26-та минута Петко Петков бе изведен пред наказателното поле на гостите и с левия крак изпрати по диагонала в далечния ъгъл кълбото, но вратарят Александър Михайлов, макар и с последни усилия, се справи със ситуацията и не допусна топката зад себе си. В 28-ма минута Марио Евтимов прехвърли майсторски Раиф Мурадов и изскочи очи в очи със стража Боян Загорски, опита да го прехвърли, но топката прелетя над вратата в аут. Даниел Гогов от гостите пое диригентската палка и започна да диктува нещата на терена за отбора на ФК Кюстендил. В 37-ма минута след центриране отляво в наказателното поле на домакините настъпи меле, Виктор Анастасов шутира през куп футболисти и като по чудо вратарят на Вихрен Боян Загорски изби топката в крак и предотврати опасността. Минута преди края на първото полувреме Даниел Готов центрира отлично към Марио Евтимов, но той не успя от 3 метра да простреля Боян Загорски.

Vihren
Вихрен
fk kustendil
Кюстендил

През втората част на срещата поетапно и двамата треньори Мартин Йорданов и Ивайло Василев извършиха по няколко смени с цел освежаване на играта. Отборът от Кюстендил започна по-настървено. В 50-та минута Станимир Благоев тръгна на скорост по десния фланг, центрира и Майкъл Георгиев от воле насочи опасно топката към противниковата врата, но капитанът на Вихрен Вальо Георгиев – с добри прояви в срещата до момента – промени посоката на кълбото. В 53-та минута Даниел Гогов от фаул отляво центрира в наказателното поле на домакините и включилия се Евгени Зюмбулев отклони топката, но не успя отблизо да я насочи в мрежата на Боян Загорски. В 63-та минута при бърза контраатака на гостите топката бе насочена във вратата на домакините и футболист на Вихрен изби топката от голлинията, която беше минала под плонжа на Загорски. Три минути по-късно Евгени Зюмбулев с последни усилия спря устремилия се Александър Якимов и му попречи да стреля отблизо. В 70-та минута Евгени Гроздин със страхотен шут насочи директно кълбото към вратата на домакините, но стражът Боян Загорски прояви майсторство и изби кълбото. Две минути по-късно Петко Петков от Вихрен бе изведен зад защитата на гостите, стреля от движение и отново не бе точен. В 77-ма минута Флавио Карвальо тръгна на скорост по левия фланг, стреля от движение и топката бе отбита от защитата на гостите в корнер. Две минути по-късно Карвальо насочи топката към влезлия в игра Александър Мицев, той с глава подаде към Петко Петков, и отново отлична намеса на Божидар Янков-Бомбата, който през целия мач спираше по невероятен начин атаките на футболистите на Вихрен. Последните минути отборът на Вихрен упражни тотален натиск и всеки момент се очакваше гол във вратата на гостите. В 87-ма минута Рафаил Пърликов, в 89-та минута Александър Мицев и в 90-та минута Александър Якимов като по чудо не успяха да отбележат гол заради неточен мерник и на тримата. В даденото 4-минутно продължение от главния съдия Георги Иванов нулевото равенство се запази.
В интерес на истината, резултатът е напълно закономерен, защото футболистите и на двата отбора проиграха по няколко чисти голови положения. От отбора на гостите отлично впечатление направиха Даниел Гогов, Виктор Анастасов, Марио Евтимов, Иван Марчев и Божидар Янков. Последните двама бяха прокудени от отбора на Беласица от „известния селекционер” и изживяващ се като шеф на футбола в Петрич Георги Петров, без да е оформен юридически.

Този мач бе ръководен на нужното равнище от Георги Иванов, асистиран от Николай Попниколов и Мартин Ангелов. Срещата наблюдава командированият от БФС специално за това дерби Николай Йорданов – председател на СК на ЗС на БФС. Последният сподели, че е очарован от това, което е видял като организация на, а също и извън терена.
След мача старши треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов определи резултата като реален.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular