Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионВихрен победи трудно, но заслужено коравия отбор на Оборище

Вихрен победи трудно, но заслужено коравия отбор на Оборище

Ташко СУЛЬОТОВ

Много сили и енергия вложиха футболистите на Вихрен, за да победят коравия отбор на Оборище (Панагюрище).
На градския стадион в Сандански зрителите, дошли да подкрепят отбора на Вихрен, видяха много хъс и желание сред футболистите на победа, и това стана действителност след голове на Леонардо Сантос Силва-Лео и Виктор Ергин.
Първият гол дойде в 27-ма минута, когато Руслан Иванов видя устремилия се пред вратата на гостите Александър Якимов, който насочи топката към Лео и той със страхотен шут я изпрати в долния десен ъгъл на вратаря Стилиян Георгиев за 1:0. До края на първата част на срещата всякакви опити за отбелязване на гол във вратата на Оборище не бяха възможни, защото гостите се бяха пакетирали добре отзад.
След почивката надмощието на отбора на домакините бе явно. По фланговете добре действаха Кристиян Христов и Виктор Ергин. Тактиката на гостуващия тим не бе променена. Те продължиха да играят стабилно в защита и това затрудняваше много нападателите на Вихрен. Вторият гол в срещата отбеляза Александър Якимов след като Руслан Иванов насочи топката към него от средата на терена и Виктор Ергин от Вихрен я изпрати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратаря Стилиян Георгиев за 2:0.

След мача Ивайло Василев, старши треньор на Вихрен, сподели: ”Като цяло надмощието на нашия отбор се чувстваше осезателно и в двете полувремена. Но срещу нас се изпречи отбор, който играеше изцяло дефанзивно и се бранеше геройски отзад. Много трудно се адаптирахме към тактиката на гостуващия тим през първата част на срещата. Първият гол отбеляза Лео с директен шут отдалече. Втория гол Виктор Ергин отбеляза от 22-23 метра. Много корнери, много фаулове, но така и не стигнахме до точен удар отблизо. Победата ни е напълно заслужена. Вече мислим за двата предстоящи мача през седмицата. В сряда играем за Купата на АФЛ срещу Спартак в Склаве, а в събота ще домакинстваме в мач за първенството на ФК Кюстендил.”

RELATED ARTICLES

Most Popular