Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Вихрен” се наложи над „Рилски спортист” и дели върха с "Марек"

„Вихрен” се наложи над „Рилски спортист” и дели върха с “Марек”

Футболистите на двата отбора почетоха паметта на починалия Иван Динев

В мач от 21-вия кръг за първенството на ЮЗ трета лига на градския стадион в Сандански се срещнаха отборите на местния „Вихрен” и „Рилски спортист” (Самоков).

Преди двубоя футболистите на двата отбора почетоха с едноминутно мълчание паметта на бащата на собственика на „Вихрен” Константин Динев – Иван, който бе и един от
шефовете на санданския клуб, когато мъжкият отбор играеше в „А” група. В този мач футболистите на „Вихрен” излязоха на терена със специално изработени фланелки с лика на Иван Динев – треньор на 20-и век по водна топка на България и Гърция и бивш главен мениджър на клуба.

Очакван натиск за отбора на домакините се забеляза още в самото начало на мача. В 16-ата минута Димитър Благов центрира високо топката отляво в наказателното поле на гостите и топката влетя в далечния ъгъл на вратаря на Рилецо Слави Петров за 1:0. Попадението послужи като допълнителен стимул за отбелязване на нови голове от домакините срещу отбора на гостите. Атаките пред противниковата врата се редяха една след друга, но усилията на Васил Божинов, Димитър Макриев и Руслан Иванов за отбелязване на нови попадения не останаха без резултат. В самия край полувремето при образцова атака на домакините Димитър Благов изведе Димитър Макриев в наказателното поле на гостите и там вратарят им Слави Петров го спъна. Главният съдия Мартин Стефанов съвсем справедливо отсъди дузпа в полза на „Вихрен”. Отличният в този мач Руслан Иванов бе точен от бялата точка и резултатът нарасна на 2:0.

След почивката старши треньорът на домакините Петър Златинов пусна поетапно в игра Валентин Костов, Иван Лазаров, Иван Гюров и Иван Макриев на местата на Красимир Здравков, Кристиян Николов, Димитър Макриев и Димитър Благов. Всички те се включиха добре, но заедно с останалите си колеги не успяха да огорчат вратаря на гостите Слави Петров след атаките си до края на срещата. Това бе четвъртата поредна победа за футболистите на „Вихрен” след победите над „Надежда” (Доброславци), „Велбъжд” (Кюстендил), „Перун” (Кресна) и сега „Рилски спортист” (Самоков). С тази победа отборът на „Вихрен” дели първото място с колегите си от „Марек”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular