Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградВКС потвърди! Хванатите с подкуп служители на ДАИ-Благоевград са виновни

ВКС потвърди! Хванатите с подкуп служители на ДАИ-Благоевград са виновни

Върховният касационен съд остави в сила решение на Окръжен съд – Благоевград, с което подсъдими за подкуп служители на ДАИ бяха признати за виновни.
С присъдата на окръжния съдия Петър Пандев на подсъдимия Д. Миленков е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 /девет/ месеца, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години. На Миленков бе наложена глоба в размер на 1000 /хиляда/ лева. Подсъдимият бе лишен и от право да заема длъжността „главен специалист – инспектор“ в Дирекция „Автомобилна инспекция”- гр. София за срок от 2 години.
Присъдата бе потвърдена от две инстанции, като в решението на ВКС подсъдимият е оправдан за формата на извършеното престъпление по чл. 301, ал. 4 във вр. с ал. 1 от НК „поискал“.
По отношение на Г. Костадинов решението на Окръжен съд – Благоевград е потвърдено изцяло и на двете инстанции.
Лицето е осъдено с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, чието изпълнение се отлага за срок от 3 години, както и наказание „глоба“ в размер на 700 лева. Подсъдимият Костадинов бе лишен и от право да заема длъжността „главен специалист – инспектор“ в Дирекция „Автомобилна инспекция”- гр.София за срок от 1 година и 6 месеца.
Пресцентърът на Окръжен съд – Благоевград припомня, че делото срещу двамата бивши служители на ДАИ стартира през 2015 г. Общият материал по делото е събран в 4 тома. В хода на делото бяха разпитани редица свидетели, сред които и чужди граждани.

RELATED ARTICLES

Most Popular