Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСапарева баняВладиката Поликарп кръсти внучето на отец Димитър Недялков от Сапарева баня

Владиката Поликарп кръсти внучето на отец Димитър Недялков от Сапарева баня

6-месечната Ивон сияе като ангел на ритуала

6-месечната Ивон Динева, която е дъщеря на експерта в отдела „Европроекти и европейски програми” в общинската администрация Силвия Недялков и първородна внучка на дългогодишния свещеник Димитър Недялков в Сапарева баня, вече е християнче. Ивон пое по пътя на вярата в храма „Св. Георги Победоносец” в кв. „Гюргево” на курорта, където дядо й – иконом Димитър, е много уважаван и обичан от местните миряни свещенослужител от 25 г.

С благословението на патриарх Неофит светото тайнство и кръщение на чаровницата извърши Белоградчишкият епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Евтимий, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп. За дългоочакваното събитие владиката Поликарп, който е изключително уважаван от отец Недялков още от Семинарията, където двамата са учили заедно, получил официална покана от родителите на Ивон. Кръстник на малката принцеса, която бе облечена в бутикова нежна рокля с пера и дантела и приличаше на истинско ангелче, стана нейният любим чичо Владислав Динев – брат на таткото и утвърден медицински представител на фармацевтична компания в Пловдив. Най-щастливите на събитието – дядото отец Димитър Недялков, баба й презвитера Камелия, дядо Иван и баба Виолета Диневи – родители на таткото, споделиха колко благословени са тази година с появата на малката Ивон.

Тя е родена през месец февруари и е гордостта на майка си Силвия и баща си Емил Динев, който дълги години е извън страната и има дългогодишна връзка с дъщерята на отец Недялков. На тържественото събитие присъстваха най-близките роднини на семейството, много приятели. Сред тях бе и д-р Семра Акташ, дала първия дъх на Ивон в Първа АГ болница „Света София”. Гостите в ресторант „Валявица”, който бе стилно и специално украсен за тържеството на малкото християнче, бяха посрещнати под звуците на традиционна българска гайда, специална изненада от момчетата към местното читалище „От извора-2013” и поздрав от Ивон за всички гости на тържеството и най-вече за нейните баби и дядовци. Момиченцето се радваше и на присъствието и топлите прегръдки на трите й прабаби – 92-годишната баба Радка, която е майка на отец Димитър, баба Гюлка (86 г.) – майка на презвитера Камелия, и баба Иванка (също на 86 г.) – бабата на щастливия татко Емил Динев. За най-малките гости на събитието бяха осигурени специален и тематичен кетъринг и огромна торта. По традиция всички гости, уважили празника на семейството, получиха подаръчета – специално и ръчно изработени ароматни свещи с ангелчета. Ивон също получи много подаръци, поздравления, целувки, благословии и пликове с изненади. С огромни благодарности семейството на кръстеното бебче изпрати със сладка пита и подарък епископ Поликарп. Сред даровете  бе и специално бродирана бяла кърпа с благодарности за спомен от светото кръщение на Ивон.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular