Saturday, May 11, 2024
HomeРегионСамоковВладимир Георгиев: Боровец е 100%  газифициран, но компенсации на бизнеса за газта...

Владимир Георгиев: Боровец е 100%  газифициран, но компенсации на бизнеса за газта няма

Ще се постараем независимо от инфлацията и кризата, заяви кметът на Самоков

“Дискусията за перспективите пред българския туризъм е изключително навременна. Самоков не е конкурент на Банско, а напротив – заедно работим за развитието на зимен туризъм в България. Трябва да се конкурираме приятелски и да показваме добър продукт като цяло. Трябва да се рекламираме , защото туризмът е основен сектор в нашата страна, но пострада много по време на пандемията. Затова е необходимо да работим за неговото развитие и ми се иска това да става по-бързо”, коментира кметът на Самоков Владимир Георгиев по време на форума “БГ ТУРИЗЪМ – ЗИМА 2022/2023”.

“Ще се постараем, независимо от сериозното положение с инфлацията и кризата, това да не се усети в курортите”, коментира Георгиев. Той посочи, че е необходимо да се помогне на бизнеса под формата на компенсации за електричество и за газ. “Боровец е сто процента газифициран и екологичен, но компенсации за бизнеса по отношение на газа няма”, коментира още кметът на Самоков.

Той посочи, че паралелно с Боровец в общината се развива и курортът Мальовица. “Надявам се ръстът на туристите през предстоящия сезон да е по-добър, а температурите – подходящи, допълни самоковският кмет.

RELATED ARTICLES

Most Popular