Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДолна баняВнимание! Внимание! Пилоти на хоризонта!

Внимание! Внимание! Пилоти на хоризонта!

Малчугани от Костенец „полетяха“ със самолети на летището в Долна баня

 

Децата от Превантивна програма “Слънчево лято 2023” преживяха вълнуващо приключение, съобщиха от Община Костенец. Те посетиха авиационен център “Ратан” на летище “Долна баня”.

Малките „пилоти“ бяха посрещнати от Георги Манолов – инструктор в летището, който ги запозна отблизо с устройството на самолета, разказа им интересни случки от своята практика и ги въведе, макар и за кратко, в професията авиатор. Захласнатите физиономии, широко отворените детски очи и тишината, докато Манолов провеждаше своята лекция, бяха сигурно доказателство, че денят е бил интересен и ползотворен за младитеприключенци. След теорията дойде ред и на практическата част. Всички малчугани успяха да се качат в самолета и влязоха в ролята на пилоти.

Организаторите на превантивна програма “Слънчево лято 2023” благодариха на любезните домакини от летище “Долна баня”, на инструктора Георги Манолов и на ВаткоБешлиев – управител на летището заради търпеливото и приятелско отношение към любителите на приключенията от Костенец.

В рамките на програмата младите приключенци посетиха още  полицейското управление и пожарната, хотел за кучета, щраусова ферма, конна база, художествено ателие, басейн и др.

На финала те гостуваха на кмета на Костенец Йордан Ангелов и получиха подаръци и грамоти за отлично представяне и добра дисциплина. Някои от децата се настаниха удобно на стола на градоначалника и макар за кратко, усетиха отговорността на тази длъжност.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular