Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникВойводи и фудболисти с 38 -годишна слава вдигаха наздравици в Петрич, Стоян...

Войводи и фудболисти с 38 -годишна слава вдигаха наздравици в Петрич, Стоян Мировалиев: 14 юни 1980 г. Беласица влиза в “А” група

По инициатива на ВМРО-Петрич треньори, състезатели, спортни деятели и фенове се събраха на тържество в Петрич по случай вековната история на футбола в града.

“Петрич може да се гордее с футболната си история” сподели Стоян Мировалиев – футболен съдия в професионалната група, и пожела час по-скоро играчите да се върнат в професионалния футбол, където е истинското им място.

“Петрич е един от градовете в България, които имат толкова дълга футболна история”, допълни Ташко Сульотов-член на УС и отговорник за връзки с обществеността и медиите.

На тържеството бе представена презентация с богата и достоверна фактология за футболистите от Беласица Петрич, които през далечната 1980 година побеждават Марица Пловдив с 3:1 и оглавяват таблицата на ЮБРФГ.

14 юни 1980 година остава записан със златни букви във футболната история на Петрич.Тогава Беласица за първи път в своята история печели правото да участва в „A“ група.

На едно място след 38 години се събраха част от „комитите“ благодарение на които в турнира за националната купа през сезон 1980/81 стигат до полуфинал вратарят Валери Дагалов, Йордан Попов-защитник, Захари Смилянов-ляв защитник, Димитър ,Христов Карадалиев-халф, Костадин Кабранов-нападател, Васил Танев-нападател, Валери Стоянов-универсален футболист, сред тях бяха и Иван Кочев-халф-нападател и Павел Калаксъзов – вратар.

RELATED ARTICLES

Most Popular