Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаВолейболните специалисти в Русия се надпреварват да хвалят Цецо Соколов

Волейболните специалисти в Русия се надпреварват да хвалят Цецо Соколов

Всички предричат бляскаво бъдеще за „Динамо“ (Москва), след като официално привлече гигантът от село Ресилово

Олимпийският шампион и бивш треньор на руския национален отбор по волейбол Олег Молибога похвали сериозно Цветан Соколов.
Гигантът от сапаревобанското село Ресилово официално подписа договор с гранда „Динамо“ (Москва) и специалистите в Русия се надпреварват да предричат бляскаво бъдеще на клуба с родния национал.
„Хареса ми как Цветан Соколов игра в „Зенит“ (Казан). Той имаше страхотни двубои. Имаше и по-лоши, но човекът не е машина. Соколов ще подсили сериозно „Динамо“, само дано не се контузва. Просто в последно време, който и чужденец да бъде привлечен в „Динамо“, то той получава травма и след това се лекува дълго време. Дано Цветан Соколов се справи бързо с обстановката в новия му клуб“, заяви Олег Молибога пред РИА Новости.
Наставникът на „Динамо“ Константин Брянский също не спести похвалите си към новия диамант в скъпата си селекция.
„Новото ни попълнение Цветан Соколов е в Топ 10 на най-добрите диагонали в света. Той е много силен играч, лидер на националния отбор на България. Соколов притежава изключително добри физически данни, той изпълнява мощен силов начален удар. През изминалия сезон в Зенит не можа да покаже на 100% качествата си, но даже и в тази ситуация, той показа висок процент на реализирани атаки. Ние сме уверени, че през следващия сезон в Динамо той ще може напълно да разкрие своя потенциал и да добави мощ и стабилност на позицията диагонал“, заяви по повод Цецо новият му треньор Константин Брянский.
През изминалия сезон в Русия 30-годишният български национал реализира 240 точки в 17 мача при 54% ефективност в атака и 78 грешки.

Тръгналият за големия волейбол от „Марек Юнион-Ивкони“ диагонал бе с основен принос за спечелването на Купата на Русия, като стана най-резултатен играч на турнира от Финалната четворка в Москва.
Цветан Соколов помогна и за сребърния медал на „Зенит“ в шампионата на Русия и третото място на тима от Казан на Световното клубно първенство.

 

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular