Wednesday, May 1, 2024
HomeАктуално от днесВолен Сидеров нахлу в Първо РУ в София, арестуваха го

Волен Сидеров нахлу в Първо РУ в София, арестуваха го

Лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров е задържан в Първо РУ, съобщиха от МВР.

Той е влязъл в сградата на полицейското управление, пише БГНЕС. Там е искал да потърси обяснение, защо е назначена Симона Радева.

Полицайката е разследвана за това, че евентуално е помогнала в укриването на Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, случила се на 5 юли в София, при която загинаха две млади жени.

Политикът е счупил стъклото на дежурния полицай, настоявайки за среща с шефа на районното, съобщава БНТ.

Използвал е нецензурни обиди за Радева и е настоявал да знае как е назначена.

“Насилствено завлякоха Волен Сидеров вътре”, “Къде е Волен Сидеров? Престъпници в униформи!”, “Отвлякоха Волен Сидеров”, крещяха симпатизанти на “Атака”, събрали се пред полицейското управление.

След 20-минутно чакане пред входа на Първо РУ адвокат Христов бе допуснат при клиента му Волен Сидеров, пише Dariknews.bg.

В четвъртък Бойко Рашков съобщи на брифинг, че служителка на МВР е съдействала на Георги Семерджиев във връзка с жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. По думите му тя работи в едно от районните управления в столицата и има отношения със Семерджиев, като се очаква да бъдат установи какви точно са тези взаимоотношенията им.

“Нали знаете какво правят в такива случаи, когато са втренчени в някой? В болничен е”, каза министърът.

Не за пръв път Волен Сидеров влиза в полицейските хроники. Той се призна за виновен по три обвинения за хулиганство: за случая в град Батак от 2011 г., нахлуването му в  НАТФИЗ, станала в навечерието на местните избори през 2015 година, както и за скандала до Народното събрание от 2013 г., където се сблъска с репортер на телевизия “СКАТ” след скандала със “златния пръст”.

През 2014 година пък стана известен случаят със скандалното му поведение на борда на самолета от София за Варна. 

Досъдебно производство бе образувано от Софийска районна прокуратура срещу Волен Сидеров за хулиганство, след като политикът и негови приближени нахлуха в сградата на NOVA през март тази година.

RELATED ARTICLES

Most Popular