Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаВръщат тялото на Ангел Христов-Геле: Семейството може да организира траурната церемония ...

Връщат тялото на Ангел Христов-Геле: Семейството може да организира траурната церемония  

С постановление на прокуратурата е разрешено на семейството на Ангел Христов-Геле да вземе тялото му и да организира неговото погребение. Близките и роднините са уведомени за решението на обвинението във вторник следобед. Това става възможно след извършената аутопсия в столична болница, която доказа, че издирваният в продължение на 11 години с червен бюлетин от Интерпол Ангел Христов е издъхнал от масивен инфаркт. Планира се мястото и часът на опелото да бъдат запазени. То е  планирано за сряда, 7 юни.  “Предполагам, че мястото и часът ще се запазят, но още не ми е потвърдено от семейството. Не мога да кажа точната дата, но предполагам, че ще стане веднага след неговото връщане. Няма причина да бъде отлагано, може и утре да стане”, сподели архиерейският наместник Георги Паликарски.

Както знаете, церемонията трябваше да се състои в неделя (Петдесетница), от 13.30 часа, в катедрален храм “Св. Георги Победоносец” в центъра на Дупница. Мястото, на което се планираше да бъде положено тялото на Христов, е Гробищният парк в града, точно до черквата “Св. Иван Рилски”. Като голям дарител и настоятел той трябваше да бъде погребан в черковния двор, редом до местни свещеници, техните семейства и настоятели на църквата. Траурната церемония бе осуетена от полицията и прокуратурата, които започнаха разследване.

Припомняме, че на 03.06. 2023 година в имението в Ресилово издъхна Ангел Христов-Геле, единият от т.нар. братя Галеви. Известието, удостоверяващо неговата смърт е издадено от медицинско лице на МБАЛ “Св.Иван Рилски 2003”.  Смъртният акт е издаден от длъжностно лице към ГРАО – Община Дупница. Полицията иззе тялото от местна траурна агенция, след което то бе откарано за аутопсия и процесуално-следствени действия. Ексминистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев оповести, че с ДНК тест е доказана самоличността на Ангел Христов. Ден по-късно аутопсията потвърди причината за смъртта – остро разстройство на коронарното кръвообращение, съобщиха от прокуратурата. От държавното обвинение уточниха още, че са взети материали за допълнителни изследвания.

Остават въпросителните, свързани с това как Ангел Христов е дошъл в България, как е преминал границата на страната и как е пребивавал в собствения си дом в село Ресилово преди да издъхне. Все още тече проверка и за дейността на местното Районно управление. Продължават разпити на всички свързани със случая.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular