Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилВтори отворен турнир по тенис на маса “Сити 2019” ще се проведе...

Втори отворен турнир по тенис на маса “Сити 2019” ще се проведе в Кюстендил на 19 и 20 октомври

Надпреварата ще се проведе в спортната зала на спортен комплекс “Осогово”. В него могат да участват както професионални състезатели, така и любители на играта с най-малка топка. Спортната проява е частна в лицето на Ивелин Ганчев и се организира с подкрепата на клуб по тенис на маса “Кюстендил”, който от три години се възроди и успехите не закъсняха. Състезателите на треньорите Емил Миланов и Емил Въльовски печелят в различни надпревари и турнири от календара на БФ тенис.

Надпреварата в събота и неделя е в три възрастови групи – деца, родени след 01.01.2007 г., юноши и девойки, родени 01.01.2003- 31.12.2006 г., мъже и жени – родени до 31.12.2002 г., а целта на организаторите е популяризиране на тениса на маса. Участие могат да вземат освен кюстендилци, така и състезатели от цялата страна.

Наградният фонд тази година е изключително примамлив, особено за децата и юношите, който включва велосипед за победителите, професионална хилка за тенис на маса за второто място и ваучер на стойност 100 лева за спортен магазин и към всяка една награда и торти “Сити”. За мъжете и жените наградният фонд в сравнение с първия турнир е увеличен и той е 300/200/100 лв.

Турнирът стартира на 19 октомври в 9,30 часа, когато са двубоите от груповата фаза, а на следващия ден в същия час започват директните елиминации, финалите и награждаването.

“В Първия открит турнир по тенис на маса се включиха 97 тенисисти – мъже, жени, юноши и деца от Кюстендил, София и Пловдив. Към момента имаме записани над 70 участници, но срокът е до края на сряда, така че очаквам броят да стигне 100. Няма как да не се радвам, че има такъв интерес към нашия спорт, особено от по-малките състезатели и любители. Очаквам интересни битки в играта с най-малка топка”, каза треньорът от клуб “Кюстендил” Емил Миланов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular