Възпитаниците на Илиян Златков от Самуилово грабнаха два медала

Трима състезатели от СКБ „Митекс” в петричкото село Самуилово взеха участие на републиканското първенство по борба за деца в град Ловеч.
Валентин Илиев в категория 66 кг по безапелационен начин се окичи с шампионската титла, побеждавайки противниците си още в началото с туш и без загубена нито една техническа точка.
Стефан Трайков в категория 38 кг спечели в 4 срещи и загуби на полуфинала от шампиона на страната. Така остана трети и завоюва бронзов медал.
Слави Илиев в категория 53 кг започна срещите си с туш срещу представителя на ЦСКА, но впоследствие загуби неочаквано и така остана без медал.
След приключването на първенството известният треньор и дългогодишен състезател по борба Илия Златков сподели: „Валентин Илиев стана шампион в Ловеч, а преди това и в Сливен и интересно защо не му се връчи купата за най-добър състезател на турнира. Искам да благодаря и на Стефан Трайков, чийто бронзов медал е с много голяма стойност, защото бе спечелен в категория, в която имаше 33-ма състезатели от различните клубове в страната. Имам вяра във възможностите на Слави Илиев, който смятам, че ще промени начина си на игра и с моя помощ ще изчистим допуснатите грешки за в бъдеще и той да започне да печели медали за клуба. Предстои ни кратка лятна пауза, след която започваме сериозна и отговорна подготовка за предстоящия турнир „Серафим Бързаков”, където до момента винаги печелим медали. За него ще готвя деца и момчета общо 12 състезатели”, сподели Илиян Златков.

Ташко СУЛЬОТОВ