Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевград"Възраждане" в Благоевград: Искаме референдум за НАТО и ЕС

“Възраждане” в Благоевград: Искаме референдум за НАТО и ЕС

Петричанинът Цончо Ганев зове за топли отношения с Русия

Първи и основен приоритет пред „Възраждане“ в следващия парламент е стабилизиране на икономиката, каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Благоевград заместник-председателят на партията Цончо Ганев. Той посочи, че основните социално-икономически проблеми са свързани с енергийната криза.
„Ние смятаме, че за да започнем да си оправяме икономиката, трябва да гарантираме източниците за енергийната ни независимост, доколкото може да има такава.“, посочи Ганев.
Заместник-председателят на „Възраждане“ каза още, че ще се борят за нормализиране на отношенията с Русия. Една от първите задачи, които си поставя партията, е свързана с отлагане на предстоящото влизане на България в еврозоната. Ганев посочи, че при достатъчно народни представители ще инициират обсъждане за свикване на референдум във връзка с отлагане въвеждането на еврото за неопределен период от време. Той допълни, че партията не е поставяла въпроса за излизане на страната от Европейския съюз, но, по думите му, пред Европейската комисия трябва да бъде поставена темата за предоговаряне на субсидирането.
Ние, като пълноправен член на ЕС, трябва да поставим този въпрос и да се защити националният интерес, каза още Цончо Ганев и допълни, че при категоричен отказ от страна на комисията следва българският народ да бъде попитан с референдум иска или не да остане в ЕС. „Възраждане“ поставят темата и за референдум относно членството на България в НАТО. Основен приоритет пред партията обаче остава икономическото стабилизиране на страната, допълни Ганев.
В Благоевград беше представена кандидат-депутатската листа на „Възраждане“ за Първи многомандатен избирателен район (МИР) – Благоевград. Водач на листата ще бъде зам.-председателят на партията Цончо Ганев, който посочи, че е роден в Петрич и първите години от живота му са преминали в южния град. Веднага след него място в листата заема Цвета Рангелова, която е учредител на „Възраждане“ в Благоевград, юрист с дългогодишен опит. Трети в листата е председателят на партията в Гоце Делчев – Костандинка Джагалова.
В листата са вписани общо 17 кандидати. Сред тях са хора от целия регион. Снимка: БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular