Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днесВ ареста остава младежът, убил 82-годишен мъж в Микрево

В ареста остава младежът, убил 82-годишен мъж в Микрево

Постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Благоевград на 18-годишния Огнян Искров Огнянов, обвинен за грабежа и убийството на 82-годишния мъж от село Микрево.

Въпреки краткото време за събиране на доказателства по досъдебното производство, има достатъчно основания да се смята, че криминално проявеният младеж, заедно с непълнолетния Онур Илиев за влезли в дома на възрастния човек малко преди полунощ на 30 юли, с цел да откраднат парите му, а след като той се е събудил, са го убили по особено жесток начин.

Съдебният състав уважи аргументите на обвинението, че в село Микрево има огромно обществено напрежение и ако бъде наложена по-лека мярка, има реална опасност лицето да се укрие, или да извърши отново тежко престъпление.

Текстовете от наказателния кодекс, по които е повдигнато обвинението, предвиждат лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

По случая са назначени всички необходими експертизи, които ще покажат как точно е извършено убийството и дали и двамата обвинени са съучастници в тежкото престъпление.

13- годишният Онур Илиев е настанен временно в Дом за малолетни и непълнолетни лица с противообществени прояви.

Снимка: БГНЕС

RELATED ARTICLES

Most Popular