Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевВ Гоце Делчев откриха нова оранжерия

В Гоце Делчев откриха нова оранжерия

В двора на социалното предприятие „Цветен град“ в Гоце Делчев се проведе пресконференция за официалното откриване на нова оранжерия. Тя е изградена по проект „Подкрепа на социалните предприятия и насърчаване на заетостта“ с договор за безвъзмездно финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014 – 2020 г.
Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве и благоденствие.
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подчерта, че това е много важна стъпка за града и региона, даваща възможност за трудова заетост и придобиване на нови професионални умения за хора от уязвимите групи. Кметът Москов подчерта, че освен за зацветяване на обществените площи в града и селата на общината оранжерията има капацитет да предлага цветя за лично ползване и за нуждите на фирми и граждани от региона. Директорът на социалното предприятие Емилия Траханарова акцентира върху модерните възможности, които са предвидени в рамките на оранжерията, и изрази увереност в посока успешно реализиране на социалното предприятие.
Новата придобивка бе официално открита с прерязване на лента от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, народния представител Богдан Боцев и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев. След церемонията присъстващите имаха възможност да разгледат новата оранжерия.

RELATED ARTICLES

Most Popular