Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесВ декларация ГЕРБ призовават П. Дангов да бъде кмет на всички, както...

В декларация ГЕРБ призовават П. Дангов да бъде кмет на всички, както го задължава институцията

Ще спрем с изявите в „Шоуто на ветеринаря“ до тук, пишат съветниците от групата в ОбС

В  декларация общинските съветници от партия ГЕРБ призовават за спазване на добрия тон в политиката. Те хвърлят упрек към кмета на Дупница Първан Дангов, заради прояви на реваншизъм и използване на обидни епитети в публичното пространство.Те призовават градоначалника да работи за добруването на общината, в тон на добронамереност и разбирателство.

„Бъдете кмет на всички, както задължава тази институция. Реваншизмът, злобата, лъжите и ненавистта не са добри съветници”, пише в декларацията.

Публикуваме пълния текст:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на общинските съветници от ГЕРБ

Скъпи съграждани,

Уважаеми колеги общински съветници,

Уважаеми г-н Председател,

Г-н Дангов,

В последните седмици ставаме свидетели на поведение, граничещо с наглост, арогантност и принизяване на кметската институция до кръчмарско ниво от часовете и дните след 9-ти септември 1944 година. Това е и причината да реагираме по-рано от 100-те дни толеранс, които бяхме готови да дадем коректно на новото общинско ръководство. Но…

Само в последните дни всички ние сме свидетели на опустошителна злоба, откровени лъжи и манипулации, както и назидателно поведение от страна на самозабравил се управник. Управник, който е избран да представлява и работи за община Дупница, а не управник, който разбира кметската институция като бащиния. Повече от месец вече, ние не видяхме и не чухме нито една точка от програмата на кмета, но за сметка на това сме свидетели на „Шоуто на ветеринаря“. Шоу, което включва директни заплахи и обиди към дългогодишни служители с опит и експертиза да напуснат; шоу, което включва уволнения заради това, че не е намерен “сърпа и чука” за елхата; шоу, което включва престъпно отношение към спорта. Дори и знамето на Европейския съюз пречи, нали?! Очакваме скоро да бъде заменено с червеното на товариш (чете се – тавариш) Путин. Ще спрем с изявите в „Шоуто на ветеринаря“ до тук. Засега!

Избраният не се свени да използва епитети по адрес на местни политици и колеги в обидни форми, които не прилягат по никакъв начин на кметската институция. В същото време се изявява като спасител и бащица, без който Слънцето няма да изгрее, а Луната няма да залезе.

Реваншизмът вече обхваща грандиозни размери с десетките махнати служители от администрацията, привиквани и заплашвани, след крясъци в стая номер 1 на тази сграда. Това са човешки съдби, другарю!

Така, както хиляди българи са изчезнали безследно в навечерието на Бъдни вечер през 1944 година, така и сега сме свидетели на модерно социалистическо заличаване.

Да, в повечето случаи огнените напитки не влияят добре, но когато заемаш толкова висок пост, трябва да коригираш градусите. Защото градусите се отразяват на хилядите жители на тази община, на нашите майки и бащи, на нас и на нашите деца.

Харесва ли ви този език, г-н Кмете? Харесва ли ви този изказ, г-н Кмете? Харесва ли Ви?

На нас не ни харесва!

Затова в навечерието на най-светлите християнски празници, отправяме апел към Вас:

Работете за добруването на тази община, работете с експертиза и добронамереност, работете с поглед в бъдещето. Бъдете кмет на всички, както задължава тази институция. Реваншизмът, злобата, лъжите и ненавистта не са добри съветници. Спрете с тях. Нека политическите борби да бъдат тук, в тази зала, нека политическите програми да бъдат коментирани тук, в тази зала. Нека спечели цялата община Дупница извън тази зала.

Весели Празници.”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular