Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаВ Дупница обсъдиха проекта за рециклиране на матраци

В Дупница обсъдиха проекта за рециклиране на матраци

Работна среща между представители на общини от Кюстендилска област и Гена Събева, управител на фирма, реализираща проект за рециклиране на матраци, бе проведена в Община Дупница. На срещата бяха обсъдени проблемите, свързани с обработката на едрогабаритните отпадъци и в частност – матраците, както и възможностите за сътрудничество между общинските администрации и фирмата – бенефициент по проекта.

Предстои провеждане на преговори с всяка община и подписване на договори, след което ще бъдат обособени площадки за съхраняване на изхвърлените матраци. От там те ще се транспортират до базата на бенефициента в с. Петърч, където ще бъдат разделяни на съставните им части и полиуретанът ще бъде превръщан в изолация за строителството.

Матраците, които могат да се използват повторно ще бъдат изпирани и дезинфекцирани по специална технология и ще бъдат продавани на ниски цени или дарявани на социални организации.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Еи колко па матраци на година изхвърляме в Дупница та чак проект ще правиме.Кражба на пари от кръга на Общинският парламент.Гаспод да ни е на помощ.Нещо програма за бременни мравки ,хлебарки и наилонови торби ,тоалетна хартия които ще ползваме отново нема ли.!!!

Comments are closed.

Most Popular