Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДолна баняВ Костенец откриха паметник на Левски по идея на футболни фенове

В Костенец откриха паметник на Левски по идея на футболни фенове

В град Костенец бе открит бюст-паметник на Апостола на свободата Васил Левски по случай 186 г. от неговото рождение. „Преди две години ни хрумна идеята издигнем паметник на Васил Левски и понеже нямаме в града място, на което можем да сведем глава пред делото на Апостола, решихме да се заемем с тази благородна инициатива.

 

Всички членове от местния фен клуб на ПФК “Левски София“ бяха съгласни, получихме подкрепа от община Костенец в лицето на кмета Йордан Ангелов и други съмишленици, на които благодарим“, каза Петър Ланджев, представител на клуба.Той посочи, че се радва, че се прави нещо значимо за града.

„Днес е паметен ден за Костенец и костинчани. Днес увековечаваме подвига и идеолога на българската национална революция Васил Левски. Нека този паметник е символ на признателност към героя и личността на Апостола“, каза в обръщение към присъстващите на откриването кметът Ангелов. Той допълни, че е щастлив, че присъства на събитие, с което се доказва, че националният дух е жив.

Бюст-паметникът бе открит от представители на местния фен клуб и от кмета, и бе осветен от местния свещеник. В празничната програма взеха участие деца от различни учебни и културни институции.

Скулптор на паметника е Дишко Дишков.

Програмата завърши с поднасяне на цветя от ръководството на общината, местния фен клуб, културните институции и гражданите. Накрая празнична заря озари небето над града.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular