Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКочериновоВ Кочериново помагат на нуждаещи се от патронажна грижа

В Кочериново помагат на нуждаещи се от патронажна грижа

Община Кочериново продължава дейността си по проекта „Патронажна грижа +“, изпълняван по ОП „Развитие на човешките ресурси” от миналата година. В момента се приемат заявления от нуждаещи се от помощ по процедурата жители на общината. Подборът на потребителите ще се осъществи по документи и социална оценка на индивидуалните потребности на кандидатстващите.

Могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, хора в невъзможност за самообслужване, лица над 54 г. с ограничение или невъзможност за самообслужване, поставени под карантина заради COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19, други уязвими лица.

„Патронажна грижа +“ дава възможност за предоставяне на почасови социално-здравни услуги в домашна среда на одобрените потребители на услугата. Те могат да разчитат на мобилен екип от специалисти, включващ домашен помощник и медицинска сестра за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени със собствени средства, както и за съдействие за неотложни административни услуги. Патронажната грижа ще се осъществява до 6 май тази година.

Кандидатите за подпомагането могат да подават заявления до 9 февруари, като документите им ще бъдат разгледани на 10 февруари.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular