Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилВ Кюстендил бе осветен нов център на детския отдел при Регионалната библиотека...

В Кюстендил бе осветен нов център на детския отдел при Регионалната библиотека “Емануил Попдимитров”

Водосвет отслужи Архимандрит Исаак, в присъствието на областния управител инж. Александър Пандурски, кметът Петър Паунов и граждани

На Международния ден на детето- 1 юни, тържествено бе осветен детският отдел при Регионалната библиотека “Емануил Попдимитров” в Кюстендил, с директор София Пейчева. На 24 май с флашмоб над 1100 изцяло български заглавия бяха пренесени от ръка на ръка. Целият фонд на Детския отдел на библиотеката наброява близо 40 000 книги, които. вече са преместени в новия си дом в сградата на читалище “Братство”.

На събитието присъстваха областния управител инж. Александър Пандурски и неговите заместници Георги Илинов и Йордан Гогев, кметът на община Кюстендил Петър Паунов и неговите заместници, председателят на ОбС Иван Андонов, бившият вътрешен министър Христо Терзийски, Михаела Крумова и десетки граждани.

По повод откриването на новия отдел за най-малките любители на книгите инж. Пандурски бе подготвил и специален подарък – детска енциклопедия за България. Областният управител на Кюстендил връчи подаръка на директора на Регионалната библиотека София Пейчева, с пожелание отделът да има все повече млади читатели, които да обичат не само книгите, но най-вече българските автори и произведения.

Водосвет отслужи Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, който поздрави присъстващите с новата придобивка, като поднесе благопожелания от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит. На отдела бе подарена книгата “Православно вероучение” – издание за деца, а на всички присъстващи деца иконка за благословение.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular