Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилВ Кюстендил наградиха победителите от конкурса "Пролет върху листа"

В Кюстендил наградиха победителите от конкурса “Пролет върху листа”

Победителите от 17-я национален конкурс за детска рисунка “Пролет върху листа” бяха наградени в Кюстендил. Церемонията по награждаването и откриването на изложбата се проведоха във фоайето на театъра в града.

Конкурсът вдъхновява творци и почитатели от цялата страна и ги среща в града на пролетта – Кюстендил, казаха организаторите от общинския отдел “Култура и духовно развитие”.

“Общо 1200 творби на млади творци от цялата страна са взели участие в тазгодишното издание на традиционния пролетен конкурс”, каза Емануела Дюлгерска, началник на общинския отдел. Избрани 91 произведения украсиха изложбата, а 15-те най-добри автори бяха наградени от кмета на общината Огнян Атанасов.

След завършването на ремонта на художествената галерия тези творби ще украсят и залите там. “Пожелавам ви пролетните емоции от вашите картини да греят и на лицата ви”, каза Атанасов.

Община Кюстендил изказва благодарност на шестчленното жури, което беше изключително затруднено при оценката на творбите: Председател Проф. д-р Валентин Господинов – Директор на ХГ„ Владимир Димитров – Майстора“ и преподавател в НХА София; Владимир Шунев – художник, председател на представителството на Съюза на българските художници – Кюстендил и председател на Групата на кюстендилските художници; Бисер Лапев – учител по Изобразително изкуство, художник и галерист; Тома Тодоров – художник; Емануела Дюлгерска-Миланова – културен мениджър, началник отдел „Култура и духовно развитие“ в Община Кюстендил и Любляна Начева – художник, Главен експерт в Община Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular