Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилВ Панагюрище и Кюстендил не са съгласни с решението на футболната централа

В Панагюрище и Кюстендил не са съгласни с решението на футболната централа

Във футболните среди продължават коментарите относно решението на Изпълкома на БФС за прекратяване на първенството на трета лига. Тяхно е решението изборът на първенците в трите групи да стане на база моментното състояние и мач бараж само в ЮЗ трета лига между „Миньор” от Перник и „Септември” от Симитли. За „Вяра” ситуацията коментираха още няколко футболни личности.

Президентът на ФК „Оборище” от Панагюрище Илия Анчев заяви: „Не сме съгласни с решението на футболната централа. Първо-редно беше да се доиграе първенството и макар при цикъл сряда-събота за около месец и половина да приключи и на база показаните резултати по честен път да се оформи крайното класиране. При това положение няма кой да реагира, че водача е новият член на втора лига. Разбирам, че УЕФА даде срок за завършване на първенството, но ние можеше да се поберем в него. Другият вариант, който предлагаме, щом като няма отпадащи отбори от групата, е да се определи на турнирен принцип чрез елиминиране – да се срещнат първите осем отбора в ЮЗ трета лига помежду си. Според мен нещата са принципни и БФС, не бива да решават нещата без да вземат мнението на ръководствата на отборите. Не сме съгласни и с увеличаването на отборите в групата на 20, при което се завишават разходите за заплати транспорт, храна, възстановителни процедури и всичко друго необходимо. Страната ни изпадна в икономическа криза и така спонсорите няма как да продължат да помагат, както е било досега, дори е възможно да се откажат”.

Старши треньорът на ФК „Кюстендил” Николай Николов коментира: „Изключително недоволни сме цялото ръководство, треньорският щаб и футболистите от решението на футболната централа. Искаме завършване на първенството по някакъв начин. Как може елитните  юношески групи U-15, U-17  и  U-19 да играят първите осем отбора чрез отстраняване помежду си, а при нас в ЮЗ трета лига – не.  Изразяваме недоволството си и от това, че няма да има изпадащи отбори, а за влизащите ще има бараж. Не може един отбор да изразходва до момента 100-150 хиляди лева, а друг – 10-15, и накрая всички да остават в групата. Бизнесмени си дават парите за издръжката на нашия отбор и като виждат, че всичко отива напразно, е възможно за следващото първенство да се откажат. Още веднъж дебело подчертавам, че трябва макар и без публика и неутрални терени първите осем отбора да играят помежду си, което ще е най-честно от спортно-техническа гледна точка”.

Ташко Сульотов

RELATED ARTICLES

Most Popular