Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникВ Перник пресичат на 3D пътека

В Перник пресичат на 3D пътека

Хората искат и светофар между площад “Кракра” и ул. “Търговска”

 

Пешеходната пътека между площад “Кракра” и ул. “Търговска” в Перник бе преместена. Старата диагонална пътека няма да бъде ползвана вече и подходите към нея са затворени. 3D маркировката на новата пътека бе изрисувана от талантливия пернишки художник Кирил Богданов. Премахнат е и бетонен стълб, който пречеше на пешеходците, както и металната ограда при новата пътека.

С преместването на пешеходната пътека се съкращава времето за преминаване на уличното платно, каквото бе желанието на десетки перничани, изпратили своите сигнали и молби до общинската администрация.

В Перник коментираха, че чак не им се вярва, че в техния град може да стават такива неща.

„Страхотна идея и красиво изпълнение! А ако към това се постави и един пешеходен светофар – ще е перфектно”, даде мнението си Елисавета Иванова. Георгиева допълни: „Ето как нещо малко може да впечатли целия град. Край на изключително бавната разходката по пътните платна! Изпълнението, уникално.  Сега и едно светофарче по възможност… за да има контролирано пресичане на гражданите! Браво на всички, осъществили идеята”.

Атанас Атанасов допълни: „Мисля, че трябва и светофарна уредба точно там… пешеходците се “точат” един по един в така създадения от кашпи коридор, водачите се изнервят… Мисля, че светофар ще ги пропуска регламентирано”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular