Saturday, May 11, 2024
HomeРегионСамоковВ пъстри рисунки ще грейне детско отделение на болницата в Самоков

В пъстри рисунки ще грейне детско отделение на болницата в Самоков

В Самоков бе даден старт на проекта „Цветно отделение” на Фондация „Сийд”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на  НФ „Култура” по програма „Социално ангажирани изкуства.

Георги Николов – председател на фондация „Сийд” представи проекта. Основната цел е да бъде изрисувано детското отделение на МБАЛ Самоков от професионален художник съвместно с  младежи от града. Така чрез изкуството ще се постигне положителна социална промяна, като ще бъде направено устойчиво подобрение на условията детското отделение в болницата. По този начин, пациентите ще се чувстват много по-комфортно в болничните условия.

Зам. кметът на общината Люба Кленова изтъкна, е това е само една от съвместните инициативи между общината и фондацията и подчерта доброто партньорство, което имат при подготовката и реализацията на съвместни проекти. Управителят на МБАЛ Самоков д-р Ковачка сподели, че е изключително доволна, че това е поредното обновено отделение, което предстои да бъде открито. Детското отделение бе реновирано по проект „Красива България” и след като приключи проекта „Цветно отделение”, то ще бъде официално открито.

RELATED ARTICLES

Most Popular