Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРилаВ Рила осигуряват купуване на храна и медикаменти на болни и...

В Рила осигуряват купуване на храна и медикаменти на болни и самотни възрастни

Въведоха временна организация на движението на автобусите

Ограничиха  посещенията на сградата на общината и кметствата

Помощ на нуждаещи се предлага местната управа в град Рила в условията на извънредното положение, въведено миналата седмица, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. От общината в планинското градче заявяват готовност за закупуването на хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта или рецептурна книжка на самотни, трудноподвижни и лежащо болни лица и възрастни хора без близки. Заявки може да се подават всеки ден от 09:00 до 17:00 ч. на телефона на управителя на Дневен център за стари хора Александра Стефанова – за Рила, и на телефоните на кметските наместници на селата  Смочево, Падала и Пастра и на кметското наместничество на Рилския манастир. Номерата са публикувани  на сайта на общината, както и във фейсбук на туристическия център в Рила. За жителите на гада е оповестен е и телефонът на Общинския съвет по сигурността, който е на разположение 24 часа.

Средствата за покупките се осигуряват от лицата, които са ги заявили.

Доставките ще стават на адрес „до врата“, ще се заплаща единствено стойността на стоките. Услугата ще се предоставя във възможно най-кратък срок, по реда на постъпване на заявките.

Поради извънредното положение в планинската община е въведена временна организация на движението на автобусите по маршрутни разписания, изпълнявани от превозвача „Рила експрес” по маршрутните линии от  Рила до Благоевград,  София, Дупница  и Рилски манастир и обратно. Промяната се състои  главно във временно спиране на изпълнението на автобусните линии до споменатите населени места с начален час на тръгване. Новата организация на движението е валидна до 29 март.

Предвид усложненената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, от местната управа призоваха гражданите да се въздържат от посещения на административната сграда на общината и кметствата по населените места. Към гражданите има призив при необходимост от административни услуги, консултации, сигнали и запитвания да се обръщат към кмета на общината Геолги Кабзималски, зам. кметовете  Лазар Чавков и Асен Гаврилов, Общинския съвет по сигурността и кметските наместници в селата, като на общинския сайта отново са публикувани телефонните номера.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular