Saturday, May 4, 2024
HomeСпортВ Симитли амбицирани за успех над „Беласица” (Петрич)

В Симитли амбицирани за успех над „Беласица” (Петрич)

Отборите на местния „Септември” и „Беласица” (Петрич) ще се срещнат на отличния стадион в Симитли в 30-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Отборът от Симитли е 11-и във временното класиране с 35 точки, а петричкият тим е 9-и в таблицата с 39 точки.
През седмицата старши треньорът на „Беласица” Иван Златински наблягаше на изчистването на стари грешки, заради които се е достигало до неприятни загуби, най-вече от статични положения и неточен мерник срещу противниковата врата. Засега единственият титуляр от отбора на „Беласица”, който не тренира заради контузии, е вратарят Захари Димитров. „Надявам се титулярният ни вратар, който прави възстановителни процедури по лекарски указания, да се почувства по-добре и да влезе поне в разширения състав за гостуването ни в Симитли. Винаги мачовете между двата отбора, независимо от какъв характер са, са предизвиквали зрителски интерес. За мен това е дербито на кръга от футболния регион. Очаквам един добър и качествен мач, дай, Боже, да е коректен и съдийството да бъде нормално и нека победи по-добрият на терена”, сподели Иван Златински.

Очаква се на вратата да бъде Кирил Георгиев, защитници Смилков, Марин Георгиев,  Костов и Шамкалов, халфове Наков, Карачоров, Самарджиев и Стоев, нападатели Кабранов и Таушанов.

Старши треньорът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов сподели със задоволство, че от дълго време насам няма контузени и наказани футболисти. „Очаквам тежък двубой срещу „Беласица” – отбор, изграден само от местни момчета, които показват бойка игра. Всичко това мобилизира нашите футболисти, от които имам уверението, че ще се раздадат докрай, за да спечелим трите точки в събота на нашия стадион”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular