Thursday, May 9, 2024
HomeАктуално от днесВ спокойна обстановка започна изборният ден в област Перник

В спокойна обстановка започна изборният ден в област Перник

126 кандидати за народни представители от 27 партии и коалиции си оспорват четирите депутатски мандата в област Перник. На територията на региона са сформирани общо 269 избирателни секции. В тях ще гласуват 108 187 души. Те са с 654 по-малко в сравнение с изборите през април. Има неявили се членове на секционни комисии, но те ще бъдат своевременно заменени, каза председателят на РИК – Валентин Григоров.

В 158 от секциите вотът ще бъде машинен. Изцяло с хартиени бюлетини гласуват в най-малката община Ковачевци, тъй като там няма секция с над 300 избиратели. В останалите пет общини ще има и машинно и гласуване с хартиени бюлетини. Пет са подвижните секции за хора с трайни увреждания. Те са в градовете Трън, Брезник и Перник и в село Ярджиловци. Пет са и подвижните секции за карантинирани лица – две в община Перник, а останалите три – в Радомир, Трън и Земен. В МБАЛ „Рахила Ангелова“ и в Белодробната болница в Перник са сформирани COVID секции. И на тези избори само в две села в Трънско секциите са самостоятелни. Жителите на останалите ще гласуват в сборни секции.

Сборни секции има във всички шест общини в Пернишка област, в т.ч и в най- голямата община Перник, където в една секция ще пускат бюлетини жителите на селата Планиница и Лесковец и на селата Боснек и Чуйпетлово. /БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular