Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаВ центъра на Дупница: Късо съединение предизвика пожар в пекарна

В центъра на Дупница: Късо съединение предизвика пожар в пекарна

Късо съединение предизвика пожар в пекарна в центъра на Дупница. Пламъците са унищожили фритюрници, вентилационна система и оборудване в пекарната, намираща се на пл. „Свобода”, към която има и закусвалня. Опушени са стени.

„Пожарът е ликвидиран от два екипа на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Дупница. Сигналът е подаден в 15 ч. и 28 мин.

Причината е късо съединение във фритюрник. Служителите са получили съдействие от  ЧЕЗ – спряно е било електрозахранването,  за да може да се потуши огънят. Спасени са помещението на  пекарната и сградата. Няма пострадали хора”, казаха от пресцентъра на  полицията в Кюстендил. Пекарната се помещава в бившите хали на Дупница, тя е на метри от Гимназия „Христо Ботев” и се намира на едно от най-комуникативните места в града. Десетки граждани станаха свидетели на бързите действия на пожарникарите.

„Не й върви на тази пекарна. Преди време внезапно и в разцвета на силите си почина нейният собственик, който вложи много сили и енергия да потръгне бизнеса. Сега, тя се стопанисва от неговите наследници, които работят здраво, за да продължат започнатото. Дано това е последното препятствие и оттук нататък да им се случват само хубави неща”, коментираха свидетели на инцидента. От съседните магазини лично благодариха на екипите на огнеборците, които не позволиха пламъците да се разраснат.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular